האם כדאי לי להשכיר את הנכס הקיים במקום למכור?
אז יש לנו היכולת לא למכור את הנכס הקיים שברשותנו וזה נהדר. אך האם משתלם לנו לעשות זאת?
מעבר לנתונים כמו ביקוש והיצע בשוק הדירות, גובה הריביות במשק, שער חליפין, ושיעור האינפלציה, בכדי לענות על שאלה זו, יש לבדוק כמה פרמטרים חשובים:
לפרטים נסופים מיועץ משכנתאות מומחה, פנו אלינו בטופס צור קשר ונשמח לעמוד לשירותכם.
ראשית, יש לבחון את התשואה להון באחוזים ובמילים פשוטות- נצטרך לבדוק את היחס בין תקבולי השכירות לשנה אל מול שווי הדירה שלנו. אחרי שבדקנו כמה אנחנו מרוויחים לשנה בגין הנכס, נצטרך לבדוק שזו ההשקעה הנדל"נית הטובה ביותר לנו ואין חלופה טובה ממנה.
גובה ההכנסה החודשית הכוללת למשק הבית גם מהווה גורם מכריע בתשובה לשאלה זו.
אם סכום הרווח השנתי מהשכירות קטן משמעותית מגובה ההחזר החודשי למשכנתא, וכתוצאה מכך אתם נאלצים להשלים מכיסכם סכום גדול לצורך תשלום המשכנתא, אזי כדאי לשקול כדאיות החזקת הנכס מול מכירתו.
כמו-כן, נושא ההון העצמי הוא נושא חשוב כשלעצמו. אם ע"י אי מכירת הנכס הנכם מגיעים לידי לקיחת משכנתא הגבוהה מהמימון המותר עפ"י תקנות בנק ישראל, המימון לא יהיה מהבנק אלא תיאלצו להיעזר בשירות EMI שהינו שירות מימון משכנתא בעל עלויות גבוהות מאוד ולרוב לא משתלמות.
עוד נתון שצריך לקחת בחשבון הוא שעל דירה שנייה קיים מס בדמות תשלום חד פעמי. בחישוב הכדאיות יש לקחת את נושא מס זה בחשבון. ובכל מקרה, אם נפעל נכון, בהחלט יתכן שישתלם לנו לשלם אותו ולהמשיך להחזיק בנכס הקיים, ולהנות מתקבולי שכירות.
בסופו של דבר, לא ניתן לענות על שאלה זו בצורה מלאה באופן כללי, ולכל אחד מתאימה תשובה אחרת, לפי הפרמטרים הספציפיים שהוצגו לעיל. למשל, אם לאדם מסויים עומדת להשתחרר קרן השתלמות או הוא צפוי לקבל תזרים מזומנים גדול בעתיד הקרוב, אזי נתונים אלה נלקחים בחשבון לעניין החישוב, ואז באופן ברור, נושא הכדאיות הופך להיות ישותר רלוונטי עבור אדם זה. אם לעומת זאת, מדובר במשק בית הצופה הכנסה סטטית בשנים הקרובות, נושא כדאיות החזקת הנכס פחות רלוונטי.
לבדיקת כדאיות, ניתן לפנות אלינו לצורך חישוב מדוייק ואישי עבורכם.
לפרטים נסופים מיועץ משכנתאות מומחה, פנו אלינו בטופס צור קשר ונשמח לעמוד לשירותכם.