האם כדאי לנו בכלל לקבל זכאות ומענק מהמדינה?
להבדיל ממשכנתא משלימה הניתנה ע"י הבנק ו/או גורם מימון חוץ בנקאי, מענק זכאות מוענקת ע"י משרד הבינוי והשיכון, ובמילים אחרות מהמדינה.
המענק באופן כללי תמיד כדאי כי אנו מקבלים כסף ולא צריכים לשלם עליו כלל.
לגבי הזכאות הסיפור שונה לגמרי. לעיתים תנאי ההלוואה המשלימה (כספי הבנק( עדיפים על תנאי הזכאות מהמדינה (4% ועוד מדד).
יחד עם זאת צריך לדעת שבהלוואת זכאות מדינה יש יתרונות משלה, למשל: לעולם אין תשלום עמלת פירעון מוקדם – "קנס היוון" במקרה של סילוק מוקדם של המשכנתא בעוד שבמשלימה יכולים להיות קנסות.
כמו-כן, הזכאות מעניקה הנחה משמעותית מקנסות ההיוון גם בחלק של המשכנתא המשלימה עצמה, שניתנת בדרך כלל ע"י הבנקים או גורמי מימון חוץ בנקאיים שונים, נוסף על כך קיימת אף אפשרות להגדיל את סכום ההלוואה המקורי, כיוון שהלוואת הזכאות אינה נחשבת בעיני הבנק כחלק מהמימון הבנקאי.
אולי אחד היתרונות הבולטים ביותר, שמדבר בעיקר לאנשים סולידיים, הוא העובדה שמענק זכאות ניתן ע"י המדינה, ולא ע"י הבנק.
אם לא הצלחתם לעמוד בעומס התשלומים, בניגוד לבנק, תאגיד שמטרתו למקסם את רווחיו, שעלול להפעיל אמצעים כמו הוצאה לפועל וכדומה, למדינה אין מניעים רווחיים בהענקתם את המענק, והיא נחשבת ל"רחמנית" יותר, ולכן, ניתן לפנות לועדות השונות במשרד השיכון, ולנסות לבקש לפרוס את התשלומים בצורה נוחה יותר, או אף לעיתים למחוק חלק מהחוב.
מנגד, החל משנת 2005 ניתן למצוא גם חסרונות במענק זה. מענק הזכאות עבר רפורמה כך, שמעתה הוא עובד בשיטת ניקוד, ומה גם שהריבית שלו צמודה לתקופה ארוכה יחסית, עובדה שמייקרת את סך ההלוואה לאורך זמן. גם שיעור הריבית כבר לא אטרקטיבי במיוחד, וניתן למצוא שיעורי ריביות נמוכים יותר בשוק.
לכן, בבואנו לבדוק האם לקחת כספי זכאות מדינה או כספי בנק אנו צריכים להתייחס לשני פרמטרים שהם הפרשי הריביות וגובה הקנס שעלול להיווצר בעתיד.
אנחנו נבדוק קודם כל את הזכאות והמענקים המגיעים לכם מול הבנקים ומול משרד השיכון. לאחר מכן נכין תמהיל משכנתא המתחשב בתוצאות הזכאויות שלכם כאשר נערב אתכם בשיקולים איזו זכאות כדאית עבורכם ואיזו לא.
לפרטים נסופים מיועץ משכנתאות מומחה פנו אלינו בטופס צור קשר ונשמח לעמוד לשירותכם.